ბუნებრივი საფუარი "პურის დედის" მომზადების რეცეპტი
მზეთამზე
გემოვანი პური
გემოვანი პური მზეთამზე ცხვება ბუნებრივ საფუარზე „პურის დედაზე“
გთავაზობთ პურის დედის მომზადების რეცეპტს.
პურის დედა
რა არის „პურის დედა“? – „პურის დედა“ არის ბუნებრივი საფუარი.
რის საშუალებითაც ხდება ცომის ბუნებრივი მეთოდით აფუება.
შემდგომ მისი გამოცხობის მიზნით.
ეტაპი:
ქილაში გადაურიოთ 75გრ. თეთრი ფქვილი + 25გრ. ჭვავის
ფქვილი +100 მლ. წყალი(ოთახის ტემპერატურის). დავაფაროთ
სახურავი და გავაჩეროთ 24 სთ. სითბოში (არაუმეტეს 28 °C )
24 საათის შემდეგ მიღებული მასა ცოტა უნდა აქაფდეს და მიიღოს
არასასიამოვნო სურნელი.
ეტაპი:
მიღებული მასიდან ვიტოვებთ 75 გრამს. ვხსნით 75მლ.წყალში
და ვამატებთ 50გრ. თეთრ ფქვილსა და 25გრ. ჭვავის ფქვილს.
ამ პროცედურას ვასრულებთ 2-4 დღე. „პურის დედის“
არსასიამოვნო (მოძმარო) სუნი შეიცვლება სასიამოვნო მომჟავომდე.
მიღებული მასა უნდა ორმაგდებოდეს ან სამმაგდებოდეს.
„პურის დედის“ განახლება ხდება 24 საათში ორჯერ - დილას და
საღამოს. ერთი და იგივე საათებში.
ეტაპი:
მიღებული მასიდან ვიტოვებთ 75 გრამს ვხსნით 75გრ. წყალში.
ვამატებთ მხოლოდ 75 გრ. თეთრ ფქვილს. ამ პროცედურას
ვასრულებთ 5-10 დღე. მიღებული მასა უნდა ორმაგდებოდეს ან
სამმაგდებოდეს.“ პურის დედის“ განახლება ხდება 24 საათში ორჯერ
- დილას და საღამოს. ერთი და იგივე საათებში.
III ეტაპის შემდგომ „პურის დედა“ მზადაა გამოსაყენებლად.
„პურის დედა“ ინახება მაცივარში. მაცივარში შენახვის პერიოდში იგი
საჭიროებს ყოველდღიურ განახლებას. ამჯერად დღეში ერთხელ.